Gradonačelnik Vasić posetio prvake OŠ „8.septembar“. Poručio: „Deci je mesto u školama – obezbedili smo im najbolje uslove“

13

Tradicionalno, danas je Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota sa svojim saradnicima obišao OŠ 8.septembar I pozdravio djake prvake ove škole. Ove godine u prvi razred u Pirotu pošlo je 425 mališana. Vasić je porazgovarao sa njima, poželeo im srećan početak I rekao da se nada da će se situacija oko epidemije COVID 19 uskoro stabilizovati, i da će se se mališani vratiti redovnoj nastavi, jer kako ističe, deci je mesto u školama. 

Vasić je potsetio da će u OŠ 8.septembar kompletni radovi biti završeni za desetak dana, pa će ova škola stati „rame uz rame“ sa školama Dušan Radović I Sveti Sava koje su renovirane prethodnih godina. Više od 132 miliona dinara uloženo u uredjenje dvorišta, sale, otvorene učionice, sportskih terena. Investitor je Vlada Republike Srbije preko kancelarije za Javna ulaganja.  

Vasić se u obraćanju medijima dotakao I škole Vuk Karadžić, kako matične tako I stare škole, koje već dugo čekaju rekonstrukciju. Trenutno se radi na izradi projektne dokumentacije.

Olgica Najdanović, direktorka OŠ 8.septembar rekla je da škola preduzima sve propisane mere Ministarstva prosvete jer su zdravlje i bezbednost svakog deteta najbitniji.

Pored novih modernih terena od plastičnog reciklata, Gradonačelnik Vasić je sa svojim saradnicima obišao i novu fiskulturnu salu, radove na učionici na otvorenom i unitrašnjost škole.

Gradska uprava Pirot, ove godine prvi put je izdvojila po 10.000 dinara, kao poklon svakom budućem prvaku za što bolju pripremu i početak djačkog doba.


Vest preuzeta sa portala „Plus Online“