10 C
Pirot
sreda, 21. oktobra 2020.
Naslovna COVID-19 Pirot: Nedelju dana bez novih slučajeva korone

Pirot: Nedelju dana bez novih slučajeva korone

U poslednjih nedelju dana u Pirotu nema potvrđenih novoobolelih od kovida 19. U Zavodu za javno zdravlje objašnjavaju da je poštovanje mera dovelo do stabilne epidemiološke situacije.

“Odmah je primećeno da pooštravanjem mera, odnosno kada su postale obavezne i poštovanjme tih mera, došlo se do rezultata. Samo moramo svi zajedno da se ne opuštamo, da ne relaksiramo mere, s obzirom da nam predstoji početak školske godine i ulazak u period kada počinje jesen”, kaže dr Radmila Zec, epidemiolog ZZJZ Pirot, a prenosi RTS.

Pirotske škole su se pripremile za početak nove školske godine.

“Imali smo sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola. Dobili smo potvrdu da su sve škole dezinfikovane, da svi profesori i radnici u školama imaju maske i da je sve spremno za početak školske godine.Takođe, smo uskladili gradski prevoz sa časovima u školama, tako da će deca moći da se vrate kući posle završene nastave”, navela je Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota.

Tagovi
Vest preuzeta sa portala „Nova S“

Nova S
Nova Shttps://nova.rs/
Nova.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom.Redakciju čine iskusni urednici i novinari koji beskompromisno, otvoreno i nedvosmisleno izveštavaju i informišu javnost.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari