Ivana Kostadinović: Spremno dočekujemo novu školsku godinu. Nastava po grupama, u školi i od kuće

14

Sutra, 1.septembra počinje nova školska godina, a po prvi put od samog početka ove školske godine, u obrazovnom sistemu biće uključena online nastava u kombinaciji sa tradicionalnom.

I u osnovnim i srednjim školama nastava će se odvijati tako što će se odeljenja deliti u dve grupe, pa će prva grupa jednog odeljenja nastavu pohadjati u školi, a druga putem online prezentacija. Naredne nedelje će se grupe rotirati. Takav sistem biće primenjivan i u pirotskoj Gimnaziji. Ivana Kostadinović, direktorka ove obrazovne ustanove kaže da je sve spremno za početak nove školske godine u novonastalim uslovima.

Već je poznato da u ovoj srednjoj školi, sutra, 1.septembra drugi i četvrti razred kreću sa nastavom u prepodnevnoj smeni, sa početkom od 8 sati. Prvi i treći razred kreću sa nastavom u poslepodnevnoj smeni, sa početkom od 13.30 sati.

Iz Gimnazije poručuju da roditelji i učenici ulaze na đački ulaz u školsko dvorište iz ulice Dragoljuba Milenković, kao I da se pridržavaju svih epidemioloških mera (korišćenja maske i držanja distance).

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“