Derbi kojeg nije bilo! Izgoreo na već vidjenim pojavama našeg fudbala!

12

Prva liga Srbije

3.kolo

 Gradski stadion

Pirot:  Radnički – Grafičar ( Beograd )  0:3 ( 0:1)

Radnički: Trkulja 7, Kostić Milutinović 7, Jaćimović 5, Dojkić 6, Mančić 6, Adžibaba 5 ( Milenković 6) , Tolić 6, Kamenović –,( Marković – Milanović)  , Edua 5 ( Momić ), Djordjijevski 6 ( Strahinja Petrovvić), Mirković 7.

Rezerve: Ilić, Mijalković, Milanović, Momić, Marković, Petrović, Milenković

Strelci 0:1 Marjanović 18.min. 0:2 Blagojević 52.min. 0:3 Cvetković 60.min. jedanaesterac.

Igrač utakmice :    Nema

Šteta za derbi! Malo gledalaca, koji su se našli na tribinama, dočekalo je aktere utakmice koja je bila u centru pažnje ljubitelja fudbala koji prate Prvu ligu Srbije. Da je bilo drugačije, sigurni smo da bi ih bilo najmanje 2000, što Grafičar, recimo, nije gledalo pola prošlog prvenstva!

 Recimo!

  Uz to i izuzetno visoka temperatura! U  Pirotu je danas u 12 časova u hladovini bilo 36 stepeni!!! Nehumano za igru!

…………………………………………………………….

   Gledao sam Grafičar, slučajno,( gledam Tv Zvezda često), protov IMT-a. Bilo je tankih 2:2. Razloge naravno da ne znam.

  Na osnovu te utakmice i dobre igre Radničkog, očekivalo se da ćemo videti  dobar fudbal, jer smo očekivali da će  Radnički nastojati da overi brejk u Mitrovici, a ,,zvezdine nade,, na čelu sa Mikićem i Todorovskim, popraviti utisak sa meča beogradskih timova.

   Kao nikada, čak u dve objave na Portalu najavili smo derbi. Osećali smo ,,u vazduhu,, da će Čelarovi momci vratiti dug iz prošlog prvenstva.

   Kako je počelo nije mirisalo na derbi. Užasno toplo, teško sa hodanje.

   Mladi Kamenović iznenada, imao  je  dobar kontranapad, nije izdržao, pao je u pokušaju da šutira, i ostao na travi. Igralo se ne više od desetak minuta.

   Prvi problem za Dejana Čelara.

    Morao je da ,,tumba,, tim. Ušao je mladi  Marković na beku, raspoloženi Kostić Milutinović  je prekomandovan u napad.  Edua je promenio stranu.

   Nekoliko minuta kasnije, gol koji ni deca ne primaju. Centaršut sa desne strane bez blokade, na 16 metara bio je Marjanović i kao na treningu iz okreta poslao loptu koja je okrznula prečku i ,,svukla,, se u mrežu!

Drugi problem za Čelara.

    U nastavku, Stefan Jeknić, poznato mi je prezime, (čujem da je generalni sekretar Radničkog  naručio specijalnog fotografa sa ulice da ga slika na centru jer mu je prva utakmica ), kaznio je Radnički.

   Marko Djordjijevski je dva puta rušen na dva metra od gola, odbijala se lopta, Djordjijevski je ostao da leži na zemlji, a Jeknić je samo pokazao da se igra nastavi.

 Šta bi bilo, da je bilo!

 Čelar je morao da povlači iznudjene poteze. Ekipa mu se rušila, kidala po svim linijama. Pokušao je izmenama, medjutim, očigledno je da na nekim mestima još uvek nema prava rešenja.

   U htenju, borbenosti, potezima prednjačio je Uroš  Mirković, u nastavku pridružio se i Aleksa Kostić Milutinović. Milenković i Tolić povremeno, Djordjijevski odsečen.

 Lakše nego što se očekivalo Grafičar je ponovo zbog nesmotrenosti odbrane povećao na iznenadjujućih 2:0. Jeknić je ,,overio,, svoje sudjenje lako dosudjenim penalom. Bio je blizu, video je. Ali, bio je blizu i kada je Djordjijevski pao.

 No, taj treći pogodak i više nije bio bitan.

Šta na kraju. To kako igra ili ne igra Grafičar to je stvar onih koji brinu o tzv. razvojnom timu naše Zvezde!

    Video sam Zvezdinu legendu Aleksandra Lukovića, u loži za goste. Šta je video, kako je doživeo meč, on zna, lično smatram da to nije to! Teško da će neko sutra zaigrati kod Dekija!

 Ne smatram Pirot provincijom, nikako, kao što ne smatram Pirot fudbalskom provincijom. Reagujem kada osetim da neko želi da vredja intelegenciju Piroćanaca. Kada  se sudija ,,veseli,, kako njemu odgovara, da dozvoljava da trener gostiju, često igra na desnom beku, a da tamo neka Jelena Cvetković, komšinica iz Leskovca sve vreme opominje i smeta Dejanu Čelaru.

Smeta mi kada ,,zvezdine zvezdice,, leže kod svakog dodira, valjda smatrajući da im se može i da im u glavi zuje neki kompleksi!

  Nadam se da se razumemo,  kao što se lepo razumemo u tome, da će ovaj i ovakav Grafičar i ove godine igrati  ,,igru,, da bi se na kraju ,,odrekao,, ili su ga ,,skinuli,, sa prvog mesta.  Za to vreme gledaćemo da direktno utiče na osvajanje bodova timova koji se bore za vrh, ili mukotrpno za opstanak, fudbalski  i ,,životni,,.

*Delegat Žarko Anđelković

*Tajm aut na 36 stepeni

*Mita Pobulić FK Grafičar

*Trener Grafičara „na desnom beku“

Mislio sam da ovaj izveštaj bude kraći, jer je za moje ,,skromno,, mišljenje bio mnogo ispod nivoa rečenog rezultata!

 No, u životu uvek treba govoriti ono što vidite, slati vam istinu, kako vas neki drugi ne bi dovodili u zabludu!

 U ovom slučaju, sve vam je jasno! I dobro je što niste došli. Užasna žega i sve ostalo. A i ništa niste izgubili!

 Stavili smo link da gledate utakmicu. Ni to nije zasluživalo!

 Ali, hajde, nadali smo se derbiju!

3.kolo

Rezultati

29/30.08.

IMT

3 : 0

Dinamo

Radnički (P)

0 : 3

RFK Grafičar

Kabel

1 : 0

Radnički (SM)

Radnički 1923

:

Sloga (K)

OFK Žarkovo

1 : 0

GFK Dubočica

Borac 1926

2 : 1

Železničar (P)

Zemun

0 : 1

GFK Jagodina

Loznica

0 : 0

Budućnost

Kolubara

0 : 0

Trayal

Tabela

1

Kabel

3

3

0

0

6

1

+5

1 1 1

9

2

RFK Grafičar

3

2

1

0

7

2

+5

1 X 1

7

3

GFK Jagodina

3

2

1

0

3

1

+2

X 1 1

7

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“