Pirot dobija još jednu modernu školu. Radovi u Osmom septembru u završnoj fazi!

0
74

Danas je Slava grada. U godini izmedju dve slave, kada su škole u pitanju, radilo se u Osnovnoj školi Osmi septembar. Ovih dana u toku su završni radovi u drugoj fazi. Podsećamo, tokom juna, radove je obišao Vladan Vasić, gradonačelnik.

Tokom prve faze uređene su učionice, podovi, rasveta, jedan deo fasade, a sada se renoviraju mokri čvorovi, fiskulturna sala i krov iznad sale, kompletira se fasada, ali i dvorište škole.

Pažnju, kada se pridje Školi skreću završni poslovi u dvorištu, na sportskim terenima. Primećujemo da su tereni uradjeni od drugačijeg materijala. Ne radi se o tartanu, već o plastičnim, mrežastim pločama.

 Učenici ove Škole, ali i pirotski sportisti, dobiće još jednu modernu sportsku salu.

  U toku su i poslednji radovi u školi. Osoblje ove Škole već je počelo da uredjuje učionice. Uskoro počinje školska godina. Na ulazu u  Školu, roditelji su prijavljivali decu za jednu od tri mogućnosti praćenja nastave. Inače, ova škola dobija  i energetski pasoš, s obzirom da su sa lož ulja prešli na bio masu, a prema podacima u poslednje dve godine grejanje je poboljšano, a jeftinije, .

Vrednost druge faze radova oko 65 miliona dinara. Da dodamo da je uradjena ograda u dužini od oko 230 metara. Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, uz čiju podršku se ovi radovi i realizuju.

Zabeležili smo i nekoliko fotografija:

U narednom periodu planira se rekonstrukcija Gimnazije i izgradnja fiskulturne sale u školi “Mladost”.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“