Marjan Rančić, odgovor roditeljima: Ovo je privremeno rešenje. Tražili smo ono što je najbolje za našu decu i učitelje

0
95

Grupa roditelja učenika Osnovne škole “Sveti Sava” uputila je pismo medijima u kojem se navodi da je pred početak školske godine došlo do promene učitelja u mnogim odeljenjima od prvog do četvrtog razreda i da veliki broj dece neće nastavu pratiti kod svojih učitelja, zbog čega su nezadovoljni. Šta se zapravo dogodilo i kako će nastava biti organizovana od 1. septembra u ovoj školi pitali smo direktora Marjana Rančića?

Prema njegovim rečima došlo je do nesporazuma sa manjim brojem roditelja koji su došli do nekih informacija iz njemu nepoznatih izvora. Kako je ovom prilikom Rančić objasnio, škola treba da se opredeli za jednu platformu, odnosno, sistem za daljinsko učenje. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ali u skladu sa planom, programom, raspoloživim resursima, mogućnostima učitelja i u najboljem interesu dece, odlučili su da zamene veći broj učitelja privremeno.

Jedan od razloga zbog kojeg je došlo do rotacije učitelja je i projekat koji OŠ “Sveti Sava” treba da realizuje ove godine. Rančić kaže da je OŠ “Sveti Sava” sa grupom “Most” i Nacionalnom asocijacijom roditelja i nastavnika Srbije, a u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo i Ministarstvom prosvete odabrana kao jedna od deset škola u Srbiji u kojoj će se sprovoditi projekat “Unapređivanje kvaliteta i prednosti nastave na daljinu”, tako da su morali da vode računa da nastava na daljinu bude što kvalitetenija jer će njihovi primeri služiti celoj državi.

Direktor OŠ “Sveti Sava” poručio je roditeljima da su za ovu godinu dobili ovaj program kao dopunu rednom programu i da je to privremeno rešenje. Rančić očekuje da se svi problemi oko epidemije završe ove godine jer nema boljeg načina rada od neposrednog rada sa decom.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“