Liturgija na Slavu grada! Episkop Arsenije i Vladan Vasić poručili: Verujte, izborićemo se s nevoljama!

0
66

Velika Gospojina, slava grada danas je obeležena liturgijom u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tijabari. Zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti prigodnog programa, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Okupljanje građana ispred crkve bilo je zakazano za 8 časova, kao i doček Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog gospodina Arsenija.

Vladika niški Arsenije sa sveštenstvom služio je svečanu liturgiju.

Posle liturgije usledio je ophod oko crkve i rezanje slavskog kolača.

U svom obraćanju Vladika niški Arsenije poželeo je građanima Pirota da Gospod molitvama odagna od nas sva iskušenja, a posebno ovu bolest koja hara svetom i poručio da treba da budemo istrajni u našoj veri.

Gradonačelnik Vladan Vasić u specijalnoj izjavi za Portal Plus onlajn čestitao je slavu svim Piroćancima. Zbog aktuelne epidemiološke situacije nisu organizovane litije kroz grad, kaže Vasić i nada se da će se već sledeće godine vratiti starom načinu obeležavanje gradske slave. Gradonačelnik veruje da sve što smo doživeli kao i čitav svet ove godine je polako iza nas, ali je neophodno poštovati i dalje sve preventivne mere.

S obzirom da će ove godine izostati prigodan kulturno – umetnički program koji se tradicionalno organizuje povodom slave grada, ove godine građani će moći, tokom celog dana, da pogledaju multimedijalnu izložbu “Pirot mali Jerusalim” na trgu ispred Doma kulture.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“