Krizni štab danas odlučuje koje će mere biti pooštrene

0
58

Krizni štab zadužen za borbu protiv korona virusa danas odlučuje koje će mere biti pooštrene, a koje popuštene, kao i kakav će ubuduće biti tretman onih koji ulaze u Srbiju.

Putnici će biti pregledani na granicama, a razmatra se i opcija uvođenja karantina. Svima koji ulaze u našu zemlju na granici mere temperaturu, a one sa simptomima zaraze šalju u kovid ambulante. Krizni štab razmatraće da li postoji potreba za karantinom za povratnike iz inostranstva.

Epidemiolog Predrag Kon predložio je i da deca koja su nedavno stigla iz inostranstva kasnije krenu u školu.

Na ovaj korak Srbija se odlučila zbog loše epidemiološke situacije u regionu, gde se beleži znatan porast broja novoobolelih, a nakon sednice Kriznog štaba biće poznato da li će biti dvonedeljnog karantina za sve koji ulaze u zemlju i da li će deca koja se vraćaju iz Hrvatske i Crne Gore morati da odlože početak školske godine.

Na dnevnom redu sednice Kriznog štaba biće i razmatranje produžetka rada maloprodajnih objekata do 23 sata, dok bi ugostiteljski objekti sa baštama mogli da dobiju dozvolu za rad do ponoći.

Broj dozvoljenih osoba na javnim okupljanjima, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru sa popuštanjem mera mogao bi da bude povećan sa 10 na 30, dok će se u razmatranje uzeti i revidiranje liste zemalja za koje se traži PCR test.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“