U KC Niš objavili da je više preminulih od korone kod njih nego u Srbiji, pa rekli da je greška

0
59

I dok je na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja objavljeno da od poslednjeg preseka u Srbiji niko nije preminuo od posledica virusa korona, na sajtu Kliničkog centra Niš napisali su da je u ovoj ustanovi u poslednja 24 sata preminuo jedan pacijent zaražen kovidom. Portparol KC Niš rekao je novinarima Južnih vesti da je u pitanju bila greška, a objava je potom izmenjena.

Nakon što su novinari kontaktirali portparola KC Niš kako bi proverili odakle ovakvo odudaranje, on je rekao da je u pitanju greška administrora. Sporni deo objave stajao je na sajtu petnaestak minuta, a potom je uklonjen.

korona preminuli

Rekli da je u pitanju greška; foto: Print screenkorona klinički

Sporna objava ubrzo izmenjena; foto: Print screen
Od početka jula KC Niš počeo je da svakodnevno objavljuje podatke o zaraženima koronom u toj ustanovi – broj hospitalizovanih, onih na respiratorima i broj preminulih, što pre toga nije objavljivao.

Prema današnjoj objavi, u kovid bolnicama Kliničkog centra Niš hospitalizovano je troje manje pacijenata nego juče – 83, a među njima i jedno dete.

Za dete kažu da je stabilno, dok je ponovo jedna osoba na raspiratoru i u jako teškom stanju.

U Kliničkom navode i da je u kovid delu leskovačke bolnice smešteno 9 pacijenata, vranjske 27, a surduličke 17.

Prema zvaničnim informacijama sa specijalizovanog sajta covid19.rs, novozaraženih u Srbiji je 125, na 8.836 testiranih. Ukupno je u Srbiji hospitalizovano 696 ljudi zaraženih koronom, a na respiratorima je njih 36.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“