SRPSKI CARINICI OTKRILI NEOBIČAN TOVAR U POKUŠAJU ŠVERCA Skopljanac za Hrvatsku švercovao stomatološku opremu: igle, sprej, cement za plombiranje zuba, brizgalice…

0
71

Srpski carinici su na graničnom prelazu Preševo oduzeli značajnu količinu stomatološke robe u vidu igle za zubne nerve, sprej za desni, cement za plombiranje zuba, brizgalice, gumice za poliranje zuba i drugi materiajal, koji je u kamionu prevozio makedonski državljanin albanske nacionalnosti za hrvatsko tržište, bez ikakvih dozvola.

Šplušaj krijumčarenja, kako je saopšteno, otkriven je juče u popodnevnim časovima na ulazu u zemlju, kada su carinici detaljno pregledali kamion makedonskih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji muškarac.

“Vozač je carinskom službeniku rekao da nema ništa da prijavi sem 23 tone lima u koturima koje prevozi kao tovar kamiona. Međutim, ispod ležaja u kabini ovog teretnjaka bila je sakrivena razna stomatološka oprema i materijal među kojom su se našle igle za zubne nerve, sprej za desni, cement za plombiranje zuba, brizgalice, gumice za poliranje zuba itd”, kažu u Upravi carina.

U izjavi datoj nakon otkrivanja prekršaja, vozač je naveo da je robu preuzeo u Skoplju i da je istu trebalo da preda osobi u Hrvatskoj.

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, a sud je doneo odluku da se prekršilac novčano kazni, kao i da se roba otkrivena u prekršaju trajno oduzme.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“