Ronioci izvukli oko 300 kilograma otpada iz Zavojskog jezera

0
88

Kompanija “Henkel“ u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, proteklog vikenda realizovala je akciju čišćenja Zavojskog jezera kod Pirota i tom prilikom, više od 30 ronilaca prikupilo je oko 300 kilograma otpada i očistilo jedno od najlepših veštačkih akumulacija u našoj zemlji, saopšteno je iz ove kompanije.

„Volim reku, a ti?, projekat je Henkela

„Vođeni održivim vrednostima, nastavljamo sa projektom čišćenja reka i jezera. Treća lokacija je bila Zavojsko jezero kod Pirota. Zajedničkim snagama sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti republike Srbije i njihovim sjajnim roniocima smo uspešno očistili i „olakšali“ za 300 kilograma otpada Zavojsko jezero. Radujemo se sledećoj, ujedno i finalnoj, lokaciji za ovu godinu – Adi Ciganliji sa iskrenom željom da skrenemo pažnju javnosti na loše navike bacanja smeća u reke, jezera i prirodu“, istakla je menadžer u „Henkelu“ Milica Šljivančanin.

„Veoma smo zahvalni Ronilačkom klubu Pirot na odlično organizovanoj akciji, ali i našem partneru kompaniji “Henkel“ sa kojim se zajedničkim snagama borimo u očuvanju životne sredine. Htela bih da napomenem da je RK Pirot pokrenuo monitoring centar na Zavojskom jezeru, uz finansijsku pomoć Evropske unije, sa ciljem da zaštiti jezero i kontroliše kvalitet vazduha i vode, ali i omogući nadzor svih aktivnosti”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“