P’klešani zovu na projekciju filma izuzetnog stvaraoca Vladimira Manića ,,Iza čarobnog vela Stare planine!”

0
89

     Tri sela “pod okriljem Stare planine” ovog leta skreću posebnu pažnju!

  Pored Dojkinaca,  Toplog Dola i Pakleštica je selo gde se smenjuju brojni dogadjaji.

   Posle izložbe Snežane Djordjević, rodjene u Pakleštici, u petak, 28. avgusta, u Pakleštici će biti projekcija filma Vladimira Manića “Majko le Stara planino”.

   Film izuzetnog stvaraoca Vladimira Manića stiže U PRAVOM TRENUTKU. Naš, pirotski deo Stare planine je ovog leta dobio novu snagu, energiju. Podstaknuti našom Turističkom organizacijom,  Bratislavom Zlatkovom i njegovim saradnicima, ljudi su sa svih strana krenuli na Tupavicu, Pilj, lonce, u Dojkince, Topli Do, na jezero, u Paklešticu.

   Vreme je pred nama, ukoliko se budemo dobro razumeli i ukoliko budu naklonjeniji nego do sada upravljači Parka prirode, onda  će  zaista, već idućeg leta  sve biti još bogatije.

    Vladimir Manić, rodjen u našem kraju, svoj umetnički rad, talenat, poklonio je Staroj planini. Njegova biografija je bogata.

 Vladimir Manić, stvaralački rad LINK

 Juče smo sa Vladom dogovorili da nam pošalje dva video materijala. Priču o sebi o svom radu i detalje sa spektakularne projekcije njegovog filma u Nišu.

 Kompletan program u okviru kojeg je i ovaj film zove se “Majko le Stara planino”.  U filmu, melodije posvećene Staroj planini pevaju naša Seka Spasić, pokojna i Najda, poznati vokalni solista grupe SMAK.

    Nadamo se da će Vladimir Manić dobiti još značajnije mesto na pirotskoj sceni, mada je, prema njegovim rečima imao uvek dobru saradnju sa Turističkom organizacjom Pirot i još nekim ljudima.

 Projekcija filma Vladimira Manića iz programa “Majko le Stara planino” je u 20 časova u Pakleštici u novorenoviranom Muzeju sela.

*Foto: Lična arhiva Vladimira Manića

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“