Imenovani novi-stari pomoćnici gradonačelnika Pirota

0
55

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović u narednom mandatu biće njegov pomoćnik. Gradonačelnik Vasić za pomoćnicu je imenovao i Milicu Golubović, koja je i u prošlom sazivu Skupštine bila na tom mestu i bila koordinator Grada za saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Vladan Vasić 5. put je izglasan za gradonačelnika Pirota 20. avgusta, a ovo mu je prvi mandat kao funkcioneru Srpske napredne stranke. Vasić prema Zakonu o lokalnoj samoupravi ima pravo da imenuje 3 pomoćnika, a na ova mesta postavio je njih dvoje.

Milica Golubović kadar je Srpske napredne stranke i bila je Vasićeva pomoćnica i u prošlom mandatu, dok će novi pomoćnik biti Vasićev bivši zamenik Vidojko Panajotović, kadar Socijalističke partije Srbije.

Podsetimo, većinu u lokalnom parlamentu ima Srpska napredna stranka – 36 od 56 odbornika, sa njima u koaliciji su i socijalisti, koji imaju 6 predstavnika.

U Skupštini je i 7 odbornika grupe „Najbolje za Pirot“, 4 iz Pokret „Rođeni za Pirot“, 2 odbornika ima POKS i jednog Srpska desnica.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“