Uređene prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu

0
55

Novu fasadu, krov i uređene prostorije dobio je sportski kompleks u Dimitrovgradu, a predsednik opštine Vladica Dimitrov kaže da će sada moći da se poveća broj sportskih programa, te da je cilj promocija „ideja sporta za sve“.Renovirane prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu 2

Renovirane unutrašnje prostorije; foto: EU PRO
Sem spoljnih radova na fasadi i krovu, kako kažu u programu EU PRO, urađena je i instalacija, stolarija, rekonstruisani sanitarni čvorovi, postavljena izolacija i nabavljen nov nameštaj. Novoformirani centar za razvoj omladinskog sporta dobio je kompjutersku opremu.

Radove je većim delom finansirao program EU PRO (137.000 evra), dok je Opština učestovala sa 24.500 evra.Renovirane prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu 3

Očekuju da novo ruho sportskog kompleksa poveća broj rekreativaca i posetilaca manifestacija; foto: EU PRO

Realizacijom ovoga projekta mi promovišemo ideju sporta za sve u opštini, kako među amaterskim sportskim klubovima, tako i među svim generacijama stanovništva. Sada imamo obezbeđene uslove da povećamo raznovrsnost i broj programa koje možemo da ponudimo, pre svega mladima u opštini – rekao je Dimitrov.

Ističu i da će uređene prostorije mnogo značiti sportskim klubovima, koji okupljaju oko 500 članova, te da očekuju da će povećati broj rekreativaca i posetilaca sportskih manifestacija, kada uslovi dozvole.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“