Učenici Gimnazije Pirot postigli odlične rezultate na Državnom takmičenju iz matematike

0
86

Ove školske godine Državno takmičenje iz matematike u organizaciji Društva matematičara Srbije, planirano za 21.03.2020. je bilo odloženo zbog epidemije COVID-19 .

Nakon predloga Društva matematičara Srbije i uz saglasnost ministarstva prosvete, takmičenje je održano 22.08.2020. u gimnaziji „Stevan Sremac“ u Nišu,  u specifičnim okolnostima i uz poštovanje svih preventivnih  mera.

Na ovom značajnom takmičenju učestovali su učenici Gimnazije Pirot:

Petar Popović ,prvi razred

Matija Ilić, drugi razred

Emilija Nikolić, drugi razred

Marko Stojanović, treći razred, čiji je mentor profesorka Nada Popović i Vladan Vasić, četvrti razred (sada već student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu) čiji je mentor profesorka Aleksandra Vlajković.

Učenici Gimnazije Pirot su ,kao i prethodnih godina, postigli izvanredne rezultate osvojivši značajne nagrade.

Vladan Vasić je osvojio prvo mesto i plasman na Srpsku matematičku olimpijadu u organizaciji Društva matematičara Srbije, koja će biti održana 24-25.08. u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

 Marko Stojanović je osvojio drugu nagradu, i time obezbedio upis na fakultet bez polaganja prijemnog ispita na svim fakultetima na kojima se polaže matematika.

 Petar Popović je osvojio treću nagradu.

Uz prelepe informacije o takmičenjima iz matematike, zadovoljstvo je podeliti i informacije o takmičenjima iz informatike u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Državno takmičenje iz informatike je održano 21.07.2020. Učenik Vladan Vasić je postigao na ovom takmičenju izuzetan i zapažen rezultat i obezbedio plasman na Srpsku informatičku olimpijadu , koja će se održati 26.-27.08. na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“