Pobeda u Mitrovici, pored bodova, vratila dobru atmosferu i sigurnost, pred dolazak Zvezdinog “razvojnog tima”!

0
51

Radnički je juče pobedio imenjaka. Domaći tim iz Sremske Mitrovice posle iznenadjujuće pobede  u prvom kolu i nešto slabije igre Piroćanaca, verujemo da  su očekivali nastavak dobrih rezultata.

 Dejan Čelar posle meča protiv Sloge nije mnogo govorio. Ćutali su i fudbaleri. Nismo želeli da im “stajemo na muku” ostavili smo ih da pogledaju “igri u oči” da shvate gde se grešilo prikupe optimizam za naredni meč.

 Kako je i da li je uticala naša kritika, ne znamo, tek, sigurno im nije bilo pravo! Medjutim, bilo je zaista tako!

 Tek u petak na Konferenciji za novinare , Čelar je presabrao sve ranije, prikupio podatke o Mitriovčanima i zračio optimizmom.

 Da se razumemo. Filozofija Dejana Čelara, kada je fudbal u pitanju je jasna. On traži da se igra , u pravom smislu. Da lopta ”ide” da se kratkim, brzim pasovima, promenom ritma , tranzicijom stigne do realizacije.

 Te “Čelarove  igre” protiv Sloge nije bilo. Moja oceana, da Kraljevčani još uvek nemaju igru, potvrdjena je već na sledećoj utakmici. Poraženi su od Kabela.

 Moje zapažanje da Radnički, pirotski, može mnogo bolje, videlo se u Mitrovici.

 Dakle, dobro smo se razumeli. Na malo čudan način gledali smo grafički “prenos” utakmice. Videlo se da su Piroćanci imali tu pas igru, lopta je šetala, bila ubedljivije u njihovom posedu i nekako smo osećali “gol u vazduhu”. I tako je bilo!

Uostalom, to su ocenili i trener domaćih i kapiten, kao i prisutni. Čelarov tim je ispraćen  sa obala Save s poštovanjem.

 Golovi su bili posebna karakteristika. Aleksa Kostić Milutinović i Uroš Mirković su izdaleka gadjali i ciljali “pravo u metu” što može da bude i dodatna vrednost ovog tima.

 Uostalom evo i golova i izjava posle utakmice

   Danas je ponedeljak, Čelar je dao zasluženi odmor, fudbaleri su se razišli, da obidju svoje , da bi se vratili i otpočeli pripreme za jedno od najtežih iskušenja.

    Iskustsvo nam govori, imamo neki poseban osećaj, da će meč sa Zvezdinim “razvojnim timom” biti u znaku Čelarovih fudbalera. Pobeda u Sremskoj Mitrovici , izražena matematički  ima svoju vrednost. Rekao bih da je dobra igra na Stadionu kraj Save, donela kapital više. Vratila je atmosferu, veru da se može kada se igra što nam daje nadu da će biti dobro.

  Uz sve to, Čelarov mozaik je konačno i sklopljen. Nedostaju samo Strahinja Petrović i Nemanja Milošević i onda će to biti “top”! Kako neki kažu!

  Šteta je što u  derbiju trećeg kola neće biti ljubitelja fudbala. Uz to, smatramo da je kamerama TV Arena, bilo mesta upravo na ovoj utakmici. Ali, o tome odlučuju drugi.

*Snimak preuzet sa You Tube kanala Prve lige Srbija

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“