Kako će se odvijati nastava u mladjim, a kako u starijim razredima? Bez maske samo na časovima Likovnog!

0
79

Danas je u prostorijama OŠ „Dušan Radović“ održan sastanak na kojem su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola na nivou Pirotskog okruga. Tema sastanka bila je organizacija obrazovno- vaspitnog rada u okolnostima izazvanih epidemijom virusom Kovid 19. Sastanak su vodili prosvetni savetnici iz Školske uprave Niš.

Nataša Branković, direktorka OŠ Dušan Radović, za naš portal je objasnila da su raspravljali o stručnom uputstvu i njegovim dopunama koje je propisalo nadležno Ministarstvo.

Kako je objasnila, nastava za mladje razrede biće održavana u prepodnevnim satima, a za starije u popodnevnim.

Mladji razredi pohadjaće nastvu po dva modela. Odeljenja preko 15 učenika biće podeljena u grupe, sa izuzetkom da je moguće ne deliti odeljenje od 18 učenika,ako je kabinet dovoljno veliki. Broj časova će, takodje biti smanjeni kao i njihovo trajanje na 30 minuta.

Predvidjen je jedan veliki odmor, posle drugog časa u trajanju od 15 minuta. Pošto se kabineti neće menjati, užina će biti služena u kabinetima. Obavezna je i dezinfekcija prostora, nakon svake smene djaka, od 20 minuta.

Kako kaže direktorka Branković, stariji razredi će pohadjati nastavu po kombinovanom modelu, slušajući nastavu u školi i prateći online nastavu.

Zaštitne mere su takodje obavezne. Učenici su u obavezi da nose zaštitne maske sve vreme, prilikom odgovaranja i izlaska iz prostorije. Masku je moguće skinuti, kako kaže direktorka Branković, jedino na času likovnog ili kada slušaju predavanje nastavnika. 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“