Pirotski Radnički evrogolovima Kostića Milutinovića i Uroša Mirkovića nosi bodove sa Save! Čelarovi momci držali čas iz fudbala!

0
57

Prva liga

2.kolo

Sremska Mitrovica : Radnički – Radnički Pirot    2:1  ( 1:1)

 Radnički Pirot : Trkulja , Marković, Mančić, Adžibaba, Kostić Milutinović, Dojkić, Tolić, Mirković, Petrov, Djordjevski, Edua,

Rezerve : Ilić, Mijalković, Kamenović, Momić, Milenković, Jaćimović,  Milanović

   Utakmicu pratimo na BET NET 365. Pirotski tim bolji u prvom poluvremenu. Podatak, posed lopte 61:39 za Radnički. Gosti su imali i veći broj napada i dobrih prilika.

Strelci za Radnički Aleksa Kostić Milutinović  I Uroš Mirković

Pirotski tim je danas u Sremskoj Mitrovici pokazao prave vrednosti I potpuno zasluženo savladao debitanta, ekipu koja je prošlog vikenda pobedila u gostima.

   Gostujući tim je u svemu bio na visini, igrao kvalitetno, siguno, taktički precizno, što je na kraju rezultiralo.

   Ono malo prisutnih na Stadionu, gle čuda, pre svega domaćih  ljudi, ovcenili u I na poluvrmenu I na kraju, da je u Mitrivicu došao ozbiljan tim, ekipa koja je imla prave zadatke koje je rešavala da najbolji način I zaista održala čas iz fudbala.

   U trenucima kada je domaćin izjednačio, a posebno u drugom poluvrmenu, tim Dejana Čelara, nije ustuknuo, naprotiv, elovao je ,,nadmeno,, I na takav način I završio meč.

   Pobednički !

    U 37. minutu  Aleksa Kostić  Milutinović postigao je evro gol! Sa 25 metara precizan udarac, parabola, golman nije uspeo da reaguje.

       Iako su u svemu bili bolji od domaćina, kontrolisali igru i delovali kao tehnički i taktički bolja ekipa, fudbaleri Dejana Čelara su u 44. minutu primili izjednačujući pogodak.

   Čelar je donekle promenio ekipu. Na golu je Marko Trkulja, koji je u četvrtak stigao u Pirot. Iskusni golman. Na poziciji desnog beka je mladi Marković, Mirković igra sa Tolićem i Adžibabom na sredini. Petrov je na svojoj prirodnoj poziciji napred na desnoj strani, Edua je levo i u Ščicu Djordjevski. Standardni vezni igrač Milenković je na klupi.

   Marko Djordjevski u 41. minutu imao je priliku da poveća prednost. Dobar udarac sa 16 metra, lopta je pogodila prečku!!!

  U finišu, domaći su posle nekoliko napada i izvedenih kornera, posle centaršuta sa leve strane udarcem sa desetak metara izjednačili.

 Igra  se po veoma toplom vremenu, temperatura preko 30 stepeni.

Čelar je u nastavku povukao dva očekivana poteza. Umesto mladih igrača, Markovića i Adžibabe, uveo iskusne  Jaćimovića i Bagzija Milenkovića.

 Domaći su krenuli u nastavku ofanzivnije i opasnije po gol pirotskog tima. Gosti igraju zrelije, bolje u organizaciji igre. Dobar napad Piroćanaca u 54.minut, Mitrovčani su u poslednjem trenutku izbacili loptu u korner.

   Taktički dobra igra Čelarovog tima  donela je rezultat u  70. minutu. Opšta ocena prisutnih na Stadionu da je pirotski tim kvalitetniji, da igraju dobar fudbal i da je za mnoge bilo iznenadjenje nerešen rezultat u Pirotu protiv Sloge.

    Uroš Mirković, koji j na prošloj utakmici protiv Kraljevčana nedostajao, posle jedne od mnogih povezanih akcija, ciljao je sa 35 metara, lobovao domaćeg golmana.

 Pirotski Radnički ponovo vodi.

Kraj!

   Čelarovi momci osvojili su bodove za povratak u onu neophodnu atmosferu za dalje. Želimo da verujemo da je onaj prvi meč  protiv Sloge  bio u znaku trenutne slabosti I da će naš prvoligaš nastaviti onako kako smo I priželjkivali.

 Pirotski tim je u svemu bio kvalitetniji od domaćina. Videla se velika razlika u pristupu igri, u organizaciji, tehničko taktičkim elementima. Čelar je očigledno, video šta nije bilo dobro prošle nedelje, ali je I danas u Mitrovici imao I spremnije ,,ratnike,,.

 Prva liga zahteva ozbiljnu igru, neophodan kvalitet, razliku na terenu.

  Promene u ekipi, ali I drugačije pozicije nekim igračima, došrinele su da Mitrivčani, po ovoj vrućini kraj Save, pritivniku nisu mogli amaa baš ništa.

  Utakmicu su ukrasila I dva evro gola, prečka pirotskog Pavkova, ali I  dobar odnos fudbalera prema obavezama u drugom poluvremenu.

   Današnja pobeda je potrda da je propuštena prilika, da je Radniučki dalčeko bolji tim od Sloge, I da će črlarov kolega Divić morati krivicu za slabu igru u Pirotu, koja je overna porazom protoiv Kabela, potraži na nekom drugom mestu, a ne kod novinara.

   Pobeda kraj Save, znači mnogo za atmosferu pred derbi sa Grafičarom.

  Nećemo ,,kukati,, mogli su :larovi fudbaleri danas da budu na prvoj poyiciji, ali, fudbal je to, nekada neće I tu se malo moće promeniti.

  Sve čestitke fudbalerima I Dejanu Čelarou. Nema lepšeg od pobede, posebno u gostima. Srećan put ka Pirotu, vratite onaj pobedonosni duh, da Zvezdina razvojna ekipa to oseti u Pirotu.

 Bravo ! 

  I na kraju, evo dokaza da smo bili u pravu. Radnički, pirotski , je u dugom poluvremenu izveo čak sedam kornera, iako se očekivalo da domaći krenu u ofanzivu. Pogledajte posed lopte I ostale elemnte fudbalske igre.

  Dakle, javni čas iz fudbala kraj Save !

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“