U Srbiji od korone obolelo još 170, umrle još 3 osobe

0
52

Od 8,670 testiranih građana Srbije u poslednja 24 časa, kod 170 je registrovan virus korona, zvanični su podaci Kriznog štaba. U tom periodu umrle su još 3 osobe, a na repiratorima po bolnicama širom zemlje je 46 osoba.

Kako smo juče pisali, zbog povoljnije epidemiološke situacije, prema oceni Republičkog kriznog štaba, od ponedeljka ponovo počinju sa radom bioskopi i pozorišta, koncerti se mogu održavati u zatvorenom prostoru, uz strogo poštovanje mera prevencije, a biće dozvoljene i posete domovima za stare na 15 minuta, dok će i grad Leskovac, prema najavama komandanta gradskog Kriznog štaba ukinuti vanrednu situaciju

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se u narednom periodu razmatrati dodatno ublažavanje mera, od kojih je jedna i produženje radnog vremena objekata u kojima postoji mogućnost boravka na otvorenom.
Iako se smanjuje broj novoobolelih, stručnjaci upozoravaju da je situacija i dalje nesigurna, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio jutros da je situacija sa korona virusom u Srbiji mnogo bolja nego u regionu, ali je ipak pozvao na oprez.

Od početka pandemije, u našoj zemlji do sada je 30.548 osoba obolelo od ovog virusa, a zvanično je registrovano 695 smrtnih ishoda.

 

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“