Naprednjaci sami formirali vlast u Beloj Palanci, Miljković 3. put predsednik Opštine

18

I u naredne 4 godine Belom Palankom upravljaće Goran Miljković koga su na sednici Skupštine odbornici izglasali za predsednika Opštine. Miljković je kadar Srpske napredne stranke i njemu je ovo 3. mandat na čelu opštine. Naprednjaci su u Beloj Palanci samostalno formirali vlast i imaju 24 od 29 odbornika, a u lokalnom parlamentu su i predstavnici socijalista i radikala.

Srpska napredna stranka je na nedavno održanim izborima u Beloj Palanci osvojila 80 % glasova i ima većinu u lokalnom parlamentu.

Podršku odbornika da bude na čelu opštine ponovo je dobio Miljković, koji je nakon preuzimanja funkcije zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da će lokalno rukovodstvo naporno raditi na ekonomskom razvoju Bele Palanke.

Stekli smo ogromno poverenje dosadašnjim rezultatima i zato ćemo i ubuduće odgovorno vršiti vlast i biti u službi svih građana. Industrija, poljoprivreda i turizam su glavni pravci ekonomskog razvoja opštine i očekuje nas puno posla na svim poljima. Otvaranje novih radnih mesta, dovođenje drugih investitora, kapitalne investicije na polju infrastrukture su naši prioriteti i zacrtani planovi. Mi svi zajedno imamo samo jedan zadatak a to je da našoj deci izgradimo sigurnu budućnost – rekao je Miljković.

Zamenik predsednika Opštine u narednom mandatu biće njegov stranački kolega Miroslav Marinković.

Naprednjaci imaju i rukovodeća mesta u Skupštini – za predsednika lokalnog parlamenta izabran je Aleksandar Pejčić, a njegov zamenik biće Goran Igić. Za sekretara Skupštine izabrana je Slađana Dinić.

Na sednici skupštine izabrano je i petočlano Opštinsko veće, čiji su članovi u novom mandatu Marija Bošković, Marija Anđelković, Dragan Živković, Rade Mladenović i Dragan Đurić, svi sa liste Srpske napredne stranke.

Osim naprednjaka, u skupštinskim klupama su i 3 odbornika Socijalističke partije Srbije i 2 iz Srpske radikalne stranke.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“