Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Dimitrovgrad

22

I u naredne 4 godine Dimitrovgradom će upravljati Vladica Dimitrov (SNS), pošto su ga odbornici na konstitutivnoj sednici Skupštine izabrali za predsednika Opštine. Njegov zamenik i u narednom mandatu biće Zoran Gerov (SPS). I predsednik Skupštine nije se promenio, pa će lokalnim parlamentom predsedavati Zoran Đurov, kadar Srpske napredne stranke.

Dimitrov je u nekoliko mandata bio predsednik Opštine, a kako je prilikom ponovnog preuzimanja dužnosti rekao, i u novom mandatu trudiće se da radi na unapređenju Dimitrovgrada.

Ključne sfere aktivnosti biće vodosnabdevanje u selima, novi bunari za vodosnabdevanje grada i sela u Ponišavlju, novi prečistač otpadnih voda, kao i otvaranje novih fabrika u Radnoj zoni Beleš. Probaćemo da pružimo pomoć svima onima koji žele da se bave poljoprivredom i proizvodnjom zdrave hrane, a nastavićemo sa rekonstrukcijom i izgradnjom nove putne infrastrukture u gradu i selima, ulepšavanjem gradskog jezgra, ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo, kulturu i investiranjem u mlade – rekao je Dimitrov.

Više o njegovom političkom angažmanu možete pročitati ovde. Zamenik Dimitrova i u naredne 4 godine biće Zoran Gerov, kadar Socijalističke partije Srbije.

Dosadašnji predsednik Skupštine Zoran Đurov ponovo je izabran na ovu fukciju, a njegov zamenik biće Branislav Vasov. Sekretar Skupštine u narednom mandatu biće Zorica Sokolov.

Na sednici su izabrana i 3 od 5 članova Opštinskog veća – Dragan Mančev, Dejan Milev i Slavoljub Manoilov, a novi-stari predsednik Opštine Dimitrov rekao je da će na narednom zasedanju predložiti još 2.

Skupština u Dimitrovgradu ima 29 odbornika – 19 je sa liste Srpske napredne stranke, 4 sa liste „Demokratska partija Bugara-Nebojša Ivanov“, 3 sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, 2 odbornika ima lista „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija“, a jednog predstavnika ima Grupa građana „Feniks Caribrod, Milko Sokolov – Ganja“.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“