Ivana Stojičić nova predsednica Opštine Babušnica

38

Na konstitutivnoj sednici Skupštine odbornici su izglasali Ivanu Stojičić za novu predsednicu Opštine Babušnica. Stojičićeva je kadar Srpske napredne stranke, koja ima većinu u lokalnom parlamentu, i ona je druga žena na čelu opštine. Njena zamenica u narednom mandatu biće Kristina Jovanović, diplomirani hemičar. Za predsednika Skupštine izabran je Dalibor Jocić, takođe kadar SNS.

Stojičićeva je ekonomista u oblasti menadžmenta, navodi se u njenoj biografiji, rođena je 1980. godine u Babušnici i od 2000. godine radi u sektoru za finansije. Druga je žena u istoriji na čelu opštine, a nju je podržalo svih 22 odbornika koliko je prisustvovalo sednici.

Za Stojičićevu zamenicu izabrana je njena stranačka koleginica Kristina Jovanović, diplomirani hemičar iz Babušnice. Novi predsednik Skupštine je Dalibor Jocić, a njegov zamenik u naredne 4 godine biće Ivan Spiridonović iz Ljuberađe – svi članovi Srpske napredne stranke.

Mandat je iz prethodnog saziva zadržao Rade Minić, koji će i dalje obavljati poslove sekretara Skupštine.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Dejan Lazarević, Dejan Jovanović, Dragana Nakov, Milan Stamenković i Maja Iskrenović.

Babušnička Skupština ima 23 odbornika, a najviše ih je sa liste SNS – 16, koalicija SPS-DPB ima 4, a 3 predstavnika imaće i grupa „Milan Stamenković – Singer“.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“