Od ponedeljka ponovo rade bioskopi i pozorišta, u Leskovcu najavljeno ukidanje vanredne situacije

0
74

Krizni štab Vlade Srbije doneo je odluku da od ponedeljka ponovo rade bioskopi i pozorišta,a zamenica direktorke instituta Batut Darija Kisić Tepavčević, istakla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do tad, s obzirom na to da nisu radile duže vreme.

„Kada su u pitanju preventivne mere, to su sve one mere pilikom boravaka u zatvorenim prostorima. Reč je o fizičkoj distanci i nošenju maski. Prodavaće se duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a maksimalno će u salama moći da bude 500 osoba, iako su neke sale veće.“, navela je Kisić Tepavčević.

Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje, naglašavajući da se pokazalo da mere spašavaju živote i da su dovele do stabilizovanja situacija.

Komandant Kriznog štaba za vanredne situacije grada Leskovca Goran Cvetanović najavio je juče da bi najkasnije do ponedeljka, kada i ističe period od dve nedelje, odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Leskovca bude ukinuta.

„Rezultati koje dobijamo svakog dana o broju testiranih i zaraženih na teritoriji našeg grada, ohrabruju da se epidemiološka situacija smirila. Nadam se da ćemo najkasnije do ponedeljka mi tu odluku o vanrednoj situaciji da stavimo ad akta na duži vremenski period, iako je bilo kakva prognoza kada je reč o korona virusu nezahvalna, ali rezultati koji poslednjih dana stižu u ZZJZ su ohrabrujući“, naglasio je Cvetanović.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“