Vladan Vasić gradonačelnik Pirota – 5. put

0
71

Na konstitutivnoj sednici Skupštine, koja je zbog epidemije virusa korona održana u sali Doma kulture, za gradonačelnika Pirota ponovo je izabran Vladan Vasić. Novom-starom gradonačelniku je ovo 5. mandat, a prvi kao funkcioneru Srpske napredne stranke. Lokalnim parlamentom prvi put će upravljati žene – za predsednicu je izabrana Milena Dimitrijević, a njena zamenica biće Katarina Tančić, obe kadar SNS-a.

Naprednjaci su osvojili većinu na izborima održanim juna ove godine i predstavljaće ih 36 od 56 odbornika. Vasić je i na prethodnim izborima izabran za gradonačelnika, ali kao kadar Koalicije za Pirot, koju je uoči ovih izbora napustio i prešao u vladajući SNS.

Vasić je na čelu Pirota od 2003. godine kada je izabran za predsednika Opštine, a 2016. godine postaje i prvi gradonačelnik, kada Pirot dobija status Grada. Prilikom preuzimanja nove-stare funkcije Vasić je rekao da je bilo sjajnih i teških trenutaka u proteklom periodu, grešaka, ali i uspeha.

Želim i ovom prilikom da zahvalim svim mojim dosadašnjim saradnicima. Ali baš svima. A bilo ih je mnogo i funkcionera i odbornika. Svako je dao neki svoj doprinos u razvoju grada. Želim tako i vama da poručim, vama odbornicima i vama koji ćete biti na funkcijama – dobili ste priliku da menjate okruženje, a to je najveća satisfakcija koju ljudi koji se bave politikom imaju. Iskoristite tu šansu i dajte sve od sebe – rekao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika u narednom mandatu biće Miloš Colić.

Skupštinom će u naredne 4 godine rukovoditi žene, prvi put u istoriji Pirota. Za predsednicu Skupštine izabrana je Milena Dimitrijević, a njena zamenica biće Katarina Tančić. Obe su kadar Srpske napredne stranke.

Za sekretara Skupštine izabran je Saša Jovanović, a za članove Gradskog veća Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Randjelović, Dejan Randjelović, Ivana Stamenović, Mimica Kostić Djordjević, Lalka Ćirić i Slobodan Petrović.

Osim naprednjaka, u lokalnom parlamentu predstavnike će imati još 5 stranaka – „Najbolje za Pirot“ 7, Socijalistička partija Srbije 6, Pokret „Rođeni za Pirot“ 4, 2 odbornika imaće POKS, a jednog Srpska desnica.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“