Održana Konstitutivna sednica grada. Odbornici odlučili, Vladanu Vasiću peti mandat gradonačelnika, zamenik Miloš Colić, dr Milena Dimitrijević predsednik Skupštine grada, zamenik Katarina Tančić. Izabrano Gradsko veće.

0
159

U sali Doma kulture u toku je Konstitutivna sednica Skupštine grada Pirota. Na početku sednice prozvani su novi odbornici. Konstatovano je da prisustvuje 56 odbornika.

Milan Popović dosadašnji predsednik Skupštine grada objavio je dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Jovan Mijalković, predsednik Izborne komisije, u okviru prve teme, objavio je izveštaj Izborne komisije o izborima za odbornike Skupštine grada Pirota, održanih 21. juna ove godine.

Izveštaj Izborne komisije usvojen je jednoglasno.

Usledio proceduralni deo sednice. Izbor Verifikacionog odbora. Milan Jovanović, predsednik Verifikacionog odbora podneo je izveštaj koji je jednoglasno prihvaćen.
  Svako od odbornika potpisao je odluku o potvrdjivanju mandata .

Prva odluka koju su odbornici doneli, bila je izbor predsednika Skupštine grada. Jednoglasnom odlukom izabrana je pedijatar Milena Dimitrijević ( SNS). Zamenik predsednika je Katarina Tančić (SNS)

Po preuzimanju dužnosti, Milena Dimitrijević predložila je da Saša Jovanović bude izabran za sekretara Skupštine. Predlog je  usvojen.

Milena Dimitrijević, predsednik Skupštine grada predložila je Vladana Vasića za gradonačelnika Pirota. Potom je pročitala obrazloženje za predlog.

Vladan Vasić, predloženi kandidat za gradonačelnika, potom se obratio odbornicima, zahvalio se Milanu Popoviću na dosadašnjoj saradnji. I svim saradnicima I odbornicima.  Vasić je govorio o radu od 2003. kada je postao gradonačelnik .

  Za zamenika je predložen Miloš Colić, za članove Gradskog veća Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Randjelović, Dejan Randjelović, Ivana Stamenović, Mimica Kostić Djordjević, Lalka Ćirić, Slobodan Petrović.

Posle glasanja Vladan Vasić, izabran je za gradonačelnika, Miloš Colić za zamenika. Prihvaćen je i predlog Vladana Vasića za članove Gradskog veća.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“