Naprednjaci svuda formirali vlast u Pirotskom okrugu

0
117

Apsolutna dominacija SNS-a u vlasti je rečenica koja odslikava i zaokružuje formiranje sva četiri parlamenta u Pirotskom okrugu. Jedan gradski u Pirotu i tri opštinska, u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici.

Nominalno naprednjaci su samo u Pirotu prvi put na vlasti, jer je svoja četiri prethodna mandata gradonačelnik Vladan Vasić obavljao ili kao član G17 plus, ili kao čelnik “Koalicije za Pirot”, koju je uoči junskih izbora zamenio za SNS, dok je u ostalim opštinama manje više doslovna repriza od pre četiri godine, sa izuzetkom Babušnice, gde je dosadašnju predsednicu opštine Slađanu Nikolić, koja ide na poslaničko mesto zamenila Ivana Stojičić, takođe članica SNS-a.

U Dimitrovgradu na čelu opštine ostaje Vladica Dimitrov a na čelu lokalne skupštine Zoran Đurov, obojica iz SNS-a. Zamenik Vladice Dimitrova biće Zoran Gerov iz SPS-a, koji je na tom mestu bio i u prethodne četiri godine.

U svom prvom obraćanju novom lokalnom parlamentu Vladica Dimitrov je rekao “da će da će ključne sfere aktivnosti u narednom četvorogodišnjem periodu biti vodosnabdevanje u selima, novi bunari za vodosnabdevanje grada i sela u Ponišavlju, novi prečistač otpadnih voda otvaranje fabrika u Radnoj zoni Beleš, pomoć svima onima koji žele da se bave poljoprivredom i proizvodnjom zdrave hrane, nastavak rekonstrukcije i izgradnja nove putne infrastrukture u gradu i selima, nastavak rekonstrukcije javnih objekata, ulepšavanje gradskog jezgra, ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, kulturu i investiranje u mlade“.

Vladan Vasić gradonačelnik Pirota, jedinog grada u okrugu, započeo svoj peti mandat rečima:

„Svi smo svedoci koliko se Pirot promenio proteklih 15 godina. Imali smo velike investicije u svim oblastima i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu. Očekujemo dobru saradnju sa Vladom Srbije, svim ministarstvima. Očekuju nas projekti sa Kancelarijom za javlja ulaganja, projekti iz budžeta Grada Pirot. Želim da se zahvalim svima“.

Njegov zamenik biće Miloš Colić, a Skupštinom Grada Pirota rukovodiće Milena Dimitrijević, koju će zamenjivati Katarina Tančić, obe iz SNS-a.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Babušnica, za predsednicu opštine izabrana je Ivana Stojičić sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, za čiji izbor je tajno glasalo 22. Dosadašnja predsednica opštine Babušnica Slađana Nikolić već je preuzela mandat u Skupštini Srbije, kao članica SNS-a.

Za zamenicu predsednice opštine Babušnica izabrana je Kristina Jovanović, takođe sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, dok je za novog predsednika Skupštine opštine Babušnica izabran Dalibor Jocić, sa iste liste, odnosno iz SNS-а.

Kako je javila Televizija Pirot, u Beloj Palanci dosadašnji predsednik opštine Goran Miljković ostaje na toj funkciji, a njegov zamenik je Miroslav Marinković. Predsednik SO Bela Palanka postao je Aleksandar Pejčić. Svi oni su članovi SNS-a.

Slobodan Aleksić, Foto: Stefan Pavić


Vest preuzeta sa portala „Far“