Pirot ostao BEZ STRUJE, u okolini Leskovca POPLAVLJENE KUĆE nakon jakog nevremena (VIDEO)

0
72

Usled nevremena koje je sinoć pogodilo jug zemlje, Pirot je na par sati ostao bez struje, dok je u okolini Leskovca poplavljeno nekoliko kuća.

Oko 21 čas snažna oluja sa pljuskovima i grmljavinom pogodila je Pirot, a ekipe Štaba za vanredne situacije, prema rečima koordinatora te službe Sreten Savov, u toku noći su nekoliko puta intervenisali.

Nevreme pogodilo Pirot Foto: Petar Marković / RAS Srbija
Nevreme pogodilo Pirot

Vršeno je crpljenje vode iz podruma, naveo je Savov koji je dodao i da veće štete nema, prenose Južnevesti.com.

Nakon što je veliki deo Pirota bio struje, sada je snabdevanje električnom energijom normalizovano.

– Struja je nestala u skoro celom gradu, a kako su objasnili u Elektrodistribuciji, iz niške centrale su morali da je isključe zbog velikih atmosferskih pražnjenja, odnosno grmljavina. Morali su preventivno da isključe, da ne bi došlo do većih strujnih udara i problema. Struja je još sinoć došla, tako da je snabdevanje sada u redu – precizirao je Savov.

U Leskovcu su sinoć, usled nevremena, oborena dva stabla, a voda je prodrla u podrume nekoliko kuća u Trnjanu i Vlasotincu.

U okolnim mestima Leskovca, pod vodom su bili putevi, a bujica je prodrla u dvorišta i nekoliko domaćinstava.

Prema navodima nadležnih službi, problema je bilo u Trnjanu, gde je bilo poplavljeno nekoliko domaćinstava u podrumskim delovima, ali voda se brzo povukla i nije bilo većih intervencija.

Video: Nevreme u zlatiborskom krajuVest preuzeta sa portala „Blic“