Pirot, Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka sutra dobijaju novu vlast

0
72

Za sutra je zakazana konstitutivna sednica Gradske skupštine Pirota, a posle verifikacije mandata, odbornici će izabrati novog predsednika gradskog parlamenta i imenovati sekretara skupštine.

Prema najavama gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, istog dana biće izabran i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, zamenik predsednika Skupštine i devetočlano Gradsko veće.

Sednica počinje u 10 sati, a zbog aktuelne epidemiološke situacije biće održana u sali Doma kulture, a prenos možete pratiti direktno na Televiziji Pirot.

Za sutra su zakazane konstitutivne sednice lokalnih škuptina u još tri opštine Pirotskog okruga, u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu.

Kako je ranije izjavio aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, posle dva kruga razgovora sa strankama koje su osvojile odborničke mandate, SPS će biti deo nove lokalne vlasti u Pirotu.

Na lokalnim izborima u Pirotu lista “Aleksandar Vučić za našu decu“ je pobedila i osvojila 36 od 56 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini a prvi na listi je bio aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić.

Druga je lista “Najbolje za Pirot Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“ koja je osvojila 7 odbornika. Treća po broju glasova je lista “Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije“ koja ima šest odborničkih mandata u novom sazivu Gradske skupštine.

Četvrta je lista “ profesor Vladica Tošić-Pobeda za budućnost Pirota“ sa 4 odbornička mandata.Peta lista koja je prešla cenzus je “Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ i imaće 2 odbornika u pirotskom parlamentu.Lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ osvojila je jedan odbornički mandat.

 

 

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“