Nevreme na jugu Srbije – Pirot bio bez struje, kod Leskovca poplave

0
74

Olujno nevreme pogodilo je sinoć delove juga Srbije, a kako kažu u Sektoru za vanredne situacije, nema veće materijalne štete. Pirot je na par sati bio bez struje, dok je u okolini Leskovca bilo poplavljeno nekoliko kuća. Nadležni kažu da se prati situacija i da su ekipe spremne da reaguju ukoliko dođe do novih padavina.

Sinoć oko 21 sat snažna oluja sa pljuskovima i grmljavinom pogodila je Pirot, a već sat vremena kasnije ekipe Štaba za vanredne situacije bile su na terenu, kaže koordinator ove službe Sreten Savov.

U toku noći bilo je nekoliko intervencija – crpljenja vode iz podruma, ali većih šteta nema – kaže Savov.

Veliki deo grada bio je na par sati bez struje, a prema njegovim rečima, snabdevanje električnom energijom je sada normalizovano.

Par manjih pojedinačnih intrevencija je bilo, ali ništa većih razmera. Struja je nestala u skoro celom gradu, a kako su objasnili u Elektrodistribuciji, iz niške centrale su morali da je isključe zbog veliki atmosferskih pražnjenja, odnosno grmljavina. Morali su preventivno da isključe, da ne bi došlo do većih strujnih udara i problema. Struja je još sinoć došla, tako da je snabdevanje sada u redu – kaže Savov.

Dodaje i da se čekaju izveštaji sa terena iz seoskih sredina, ali da, prema trenutnim informacijama, nije bilo poplava, niti problema na putevima.

Drvo na putu u centru Lalinca

Vetar u Leskovcu oborao drveće; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Nevreme je sinoć pogodilo i leskovački kraj – pod vodom je bilo nekoliko podruma u Trnjanu i Vlasotincu, dok je vetar oborio i 2 stabla u Leskovcu. Meštani Trnjana kažu da je najteže bilo u centru sela, gde se izlio kanal.

Pod vodom su bili putevi, a bujica je prodrla u dvorišta i nekoliko domaćinstava. Najgore su prošle kuće pored kanala – kažu meštani.

Nadležni kažu da je bilo nekoliko intervencija u ovom selu, ali da se voda brzo povlačila. Osim u Trnjanu, ekipe vatrogasaca reagovale su i u Vlasotincu i Leskovcu.

Problema je bilo u Trnjanu, gde bilo poplavljeno nekoliko domaćinstava u podrumskim delovima, ali voda se brzo povukla i nije bilo većih intervencija – kažu nadležni.

Većih problema u ovom kraju, dodaju, nije bilo, a ekipe prate situaciju na terenu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“