Niš: Sajam automobila početkom oktobra

0
84

Sajam automobila, jedanaesti po redu, najverovatnije će biti održan početkom oktobra u hali „Čair“ u Nišu, poštujući sve mere i savete struke zbog situacije sa korona virusom, najavljuju organizatori iz City Marketing Centra i on će, prema raspoloživim infomracijama, biti ove godine jedini Sajam automobile u Srbiji.

Osnivač i direktor sajma Oliver Paunović kaže da je zatražio mišljenje struke i da je ono pozitivno kada je održavanje ove sajamske manifestacije u pitanju.

Upućen je i zahtev Kriznom štabu grada Niša za mišljenje o održavanju Auto Moto Festa, događaja koji je sada već više od jedne decenije od velikog ekonomskog, privrednog i turističkog značaja za naš grad.

„Čekamo odluku Kriznog štaba, ali smo spremni da u skladu sa situacijom primenimo sve mere zaštite kada su u pitanju posetioci sajma. Primenom preporučenih mera i kontrolisanim brojem posetilaca u samoj hali sigurni smo da možemo da obezbedimo zdravstvenu bezbedost kako učesnika tako i posetioca sajma“, ističe Paunović.

Izložbeni prostor Hale „Čair“ prostire se na preko dve hiljade kvadrata i ni u jednom trenutku broj posetilaca neće  prelaziti dozvoljenu ili preporučenu kvotu, kaže. Biće obezbeen i dodatni nadzor u vezi sa pridržavanjem mera protiv pandemije virusa korona.

Menadžer sajma Saša Đorđević ističe da će prema trenutnim informacijama ovo biti jedini Sajam automobila koji će se održati u Srbiji, jer su drugi odloženi pa će tako Nišlije imati prilike da prvi pogledaju sve novitete iz sveta automobilizma.

„Očekujemo veliki broj srpskih premijera upravo zbog toga što ćemo biti jedini grad u Srbiji koji će ipak održati Sajam automobila zahvaljujući tome što se epidemiološka situacija smirila i što je naša hala velika pa može da ispoštuje sve propisane mere. Ipak, za sada znamo samo koji će brendovi biti izloženi, ali još uvek nismo od distributera dobili informaciju koliko će i kojih premijera biti“, kazao je Đorđević.

A za jedanaesti sajam automobila, motora i pateće opreme u Nišu vladalo je veliko interesovanje. Štandovi najveće hale u Nišu brzo su popunjeni. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli jug Srbije će moći da vidi, ali i da pazari novitete sledećih brendova: Ford,  Fiat, Toyota, Citroen, Audi, Škoda, Renault, Dacia, Nissan, Mazda, Motogrini, Jepp, Hyundai. Učestvovaće i brojni auto centri i servisi.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“