„SITUACIJA JE NESIGURNA, ALI STABILNA“ U Pirotu u poslednje dve nedelje zabeležen PAD BROJA OBOLELIH

0
50

U poslednje dve nedelje zabeležen je pad u broju obolelih u Pirotskom okrugu, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot odakle se ocenjuje da je epidemiološka situacija u tom okrugu i dalje nesigurna, ali stabilna.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno je uzorkovano 3.305 briseva, a danas je uzorkovano još 30 briseva.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 358 osoba pozitivnih na virus korona i to u Pirotu 241, Babušnici 33, Beloj Palanci 80, Dimitrovgradu četiri.

Od početka epidemije do 14. avgusta registrovano je 25 preminulih osoba, od čega do kraja maja 19 osoba i u julu i avgustu šest.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 202 laboratorijski potvrdjenih slučajeva virusa korona i to u Pirotu 132, Beloj Palanci 60, Babušnici sedam i Dimitrovgradu tri.

Trenutno se u kućnoj izolaciji na području okruga nalazi 48 osoba.

Na grudno odeljenje Opšte bolnice Pirot danas nije primljen nijedan bolesnik pod sumnjom na Covid 19 infekciju, a u ovoj nedelji broj pregleda u Kovid ambulantama u odnosu na prehodnu nedelju je približno isti.

Iz Zavoda apeluju da je neophodno i dalje odgovorno ponašanje s obzirom da, kada se uzme u obzir epidemiološka situacija u celoj zemlji, postoji i dalje rizik za prelivanje obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

BONUS VIDEO: Novi posao u doba koroneVest preuzeta sa portala „Blic“