Onlajn debata „Da li je pravednije polagati ispite usmeno ili pismeno“

0
67

Prouzrokuju li usmeni ispiti nepotreban stres, a da li su testovi adekvatan način provere znanja za sve oblasti, da li je usmeni suviše subjektivan, a da li je pravedno osporiti nečiji talenat za javni nastup i retoriku, neka su od pitanja o kojima će debatovati učenici i studenti. Debata je zakazana za utorak, 18. avgust, a prenos uživo obezbeđen putem Fejsbuka.

Argumente će razmenjivati učesnici i učesnice Evropske škole debate.

Mnogi kažu da ništa ne može da zameni živu reč i da se znanje može proveriti samo odgovaranjem i usmenim ispitom pred strogim profesorom. Drugi, manje vični javnom nastupu, koji su jednako dobro spremili gradivo, tvrde da je ovo nepravedno i da ne nagrađuje predan rad, nego stil i elokvenciju. Ispratite argumentovanu debatu naših najboljih polaznika i polaznica, saznajte više o pravilima debate i pravilnom zastupanju stavova – navode u EU info mreži.

Početak debate zakazan je za 18 sati, a svi zainteresovani mogu je pratiti putem Fejsbuk stranice EU u Srbiji.

Inače, Evropska škola debate je projekat čiji je cilj da edukuje studente i srednjoškolce o EU, evropskim integracijama i veštini debatovanja. Za poslednji šest godina kroz nju je prošlo preko 400 mladih iz više od 30 gradova, a organizovano je tridesetak debata.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“