Tanasko Rajić ubedljiv u novom pirotskom derbiju!

0
92

Zona ,,Istok,,

1.kolo

Pirot : Tanasko Rajić  – Senjak ( Pirot )   4:0  ( 2:0)

Pomoćni teren Gradskog stadiona

 Tanasko Rajić : Petrović, Nikolić, Pešić, Ćirić, Pejčić, Krstić ( R.petoić), Filipović, ( Popović ), N.Vasić ( Velev),  Ignjatović,  ( V.petrović), Matejić  ( vacić ) Simonov

Senjak : Lilić, Džonić ( Osmanović),  Jotić, Minić ( Nikolić – Panić )  Pejčev,  Manić, Nedeljković, Tošić  , Ivković, Nikolić ( D.Vasić ) Dimitrov

Strelci : 1:0 Ćirić, 39.min. 2:0 N.Vasić 44.min. 3:0 Simonov 62.min. 4:0  Popović 73.min.

 Crveni karton Oliver Tošić ( Senjak ) 38. minut ( dva žuta )

 Sudije : Miloš Mitrović, Nikola Miković i Ilija Cvetković, svi iz Zaječara

Novi pirotski derbi  više od pola sata igre imao je karakter neizvesnosti i donekle ravnopravne igre. U 38. minutu mladi Oliver Tošić je potpuno nepotrebno s ledja oborio protivničkog igrača, valjda zaboravljajući da je već imao žuti karton.

 Samo minut dva, iskusni štoper Stefan Ćiić obično ne greši iz takvih pozicija. Posle kornera nadvisio je sve glavom i poslao loptu iza ledja golmana Lilića.

  Čini se da su od tog isključenja i prvog gola, fudbaleri Senjaka „padali“ u igri, ali i izržljvosti, tako da je u drugom poluvremenu  samo bilo pitanje koliko će golova primiti.

  Za razliku od Senjaka gde je promenjen skoro kompletan tim, Tanasko Rajić će u ovom prvenstvu igrati s prošlogodišnjim timom, što u svakom slučaju olakšava posao treneru Bojanu Panajotoviću.

   Dragiša Zlatanov je u protekle četiri godine, zajedno sa svojim saradnicima i prijateljima Kluba, uspeo da Senjak uvede u Zonu što se smatra velikim uspehom. U ovom timu ima nekoliko fudbalera koji su igrali u Radničkom i koji, ako budu trenirali, ova ekipa može da igra mnogo bolje. Lazar Manić, Predrag Ivković, Stefan Panić, Oliver Tošić, Uroš Nikolić, Darko Vasić, Stefan Osmanović, učili su ovu igru u Radničkom i ukoliko budu redovni na treninzima, mogu se očekivati bolji rezultati. Pored njih, treba istaći momke koji su uveli Senjak u Zonu, pre svih kapiten Miloš Nedeljković, najbolji strelac Miša Nikolić, Vojkan Dimitrov, iskusni Vlada Pejčev.

Treba istaći izuzetno fer i korektno ponašanje fudbalera oba tima i veoma dobro sudjenje!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“