Zvanični podaci: još petoro preminulih od korone u Srbiji, od čega dvoje u Nišu

0
62

U poslednja 24 sata u Srbiji su, prema zvaničnim podacima, registrovano je 238 novih slučajeva virusa korona. Na teritoriji cele Srbije preminulo je petoro pacijanata, a u Kliničkom centru Niš dvoje. Do 15. avgusta u 15 sati, prema podacima Ministasrtva zdravlha, registrovan je ukupno 29.471 potvrđen slučaj virusa COVID 19.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš, prema podacima ove zdravstvene ustanove, hospitalizovana su ukupno 184 pacijenta.

Kod 61 pacijenata, od kojih i 1 dete koje je u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 5 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – kažu u Kliničom centru.

U kovid bolnici u Lekovcu trenutno je hospitalizovano 50 pacijenata, kažu u Kliničom centru, a kod 14 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupano su hospitalizovana 63 pacijenta, a kod 31 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa – piše na sajtu KCN-a.

Trenutno je hospitalizovano 39 pacijenata u kovid bolnici u Surdulici, a kod 25 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa korona, kažu u niškom Kliničkom centru.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je od poslednjeg preseka testirano 8.529 osoba, njih 75 je na respiratorima.

U Srbiji je testirano ukupno 798.009 osoba, a ukupan broj preminulih od početka epidemije je 670. Broj hospitalizovanih pacijenata u poslednja 24 sata je 147, a otpušteno je 329 pacijenata – podaci su Ministarstva zdravlja.

Trenutno je ukupno hospitalozivano 1.947 pacijenata.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“