Akcija u Rakiti – iz cele Srbije građani došli da vade cevi iz reke

0
72

Par stotina građana iz svih delova Srbije odazvalo se pozivu organizatora i došli su u Rakitu da izvade cevi iz reke. U selu su prisutne policijske snage, aktivisti su poneli različita oruđa, a organizatori su apelovali da sve prođe bez provokacija i nemira.

Neki građani su pristigli jutros u selo Rakita, mnogi i dalje pristužu, dok su neki tu od sinoć jer je za danas zakazana je akcija vađenja cevi. Jedna grupa ljudi je došla organizovanim prevozom, a neki su i tu od sinoć jer su prespavali u Zadružnom domu.

Policija nije naš protivnik, oni samo rade svoj posao, neko ih tera da rade taj posao – rekli su organizatori okupljenima.

Kako javlja Milica Jovanović, novinarka Južnih vesti sa terena, organizatori su insistirali da sve prođe bez provokacija i nasilja.

Svakoga ko radi drugačije pozvali su da prijave. Takođe su pozvali ljude da uzmu alat i krenu u posao – kaže Milica Jovanović.

Šta su najavili organizatori, a šta investitor i kako se odvijala priča o izgradnje male hidroelektrane u Rakiti, pročitajte u tekstu „Finale rakitske krize – građani dolaze da vade cevi, investitor traži reakciju države“.

Ekipa Južnih vesti je u Rakiti, pratiće događaj uživo, ukoliko tehničke mogućnosti dozvole biće i lajv prenosa na FB strani Južnih vesti.

Uskoro opširnije.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“