Počeo Nišville Online 2020 – Far

0
56

U sklopu programa Nišville Online 2020 koji je sinoć počeo na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi – bez prisustva publike, ali uz live streaming putem nišville web sajta – u sklopu programa Nišville jazz teatar izvedene su predstave „Crvenkapa“ u izvođenju Pan Teatra i “Tri sestre i Nataša P“ u izvođenju trupe „Art Media“ i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Severne Makedonije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-1024x683.jpg

Muzički deo programa otvorio je najbolji albanski džez sastav Kaba Project Ajs, koji je nedavno objavio album jazz aranžmana tradicionalnih pesama „JalbaniaZZ“ snimljen na Roccela festivalu u Italiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 155-1024x683.jpg

Najaktivniji srpski gipsy swing sastav „Dejan Krsmanović Trio“ predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Jon Larson inače vođa čuvenog sastava „Hot Club De Norvege“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 156-1024x683.jpg

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski orkestar Žarka Stamenkovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim Nišville jazz festivala se izvinjava svim gledaocima livestream prenosa, zato što se zbog velike posete Nišville sajtu – program prekidao u više navrata. Stručna ekipa upravo radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku http://nisville.com/live-stream/ gledaju kao snimci.

Večeras na festivalu

Druge festivalske večeri biće izvedene predstave za decu „Crven nosić“ Pan Teatra i „Izolationist“ trupe New Network, a zatim slede nastupi sastav „Galeas“ britanskog gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinotta, world music sastav „Balkanophonia“ koji predvodi Nikola Starčević – istovremeno i član porodičnog gitarskog trija Balkanske žice, a program zatvara blues band „Slide Ride“.

Program počinje u 20:00 i može se direktno pratiti putem linka.

Izvor: Nišville

Foto: Zoran Ćirić

Vest preuzeta sa portala „Far“