Pirot: SNS i SPS zajedno u vlasti, na prvoj sednici bira se i gradonačenik i gradsko veće

0
85

Na konstituvnoj sednici Skupštine grada Pirota, zakazanoj za 20.avgust, pored verifikacije odborničkih mandata biće izabran i predsednik skupštine, njegov zamenik i sekretar, ali i gradonačelnik, njegov zamenik i članovi gradskog veća, potvrdio je novinarima aktuelni gradonačelnik ovog grada Vladan Vasić.

On je kazao da će pored Srpske napredne stranke (SNS) u koaliciji na vlasti sigurno biti i Socijalistička partija Srbije, a na osnovu dva kruga razgovora sa strankama koje su na minulim loklanim izborima prešle cenzus, mada je najavio da će do 20. avgusta biti još razgovora.

Konstititivna sednica, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biće održana u sali Doma kulture.

„Na toj sednici pored izbora predsednika Skupštine grada i imenovanja sekretara Skupštine, biće izabran i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, zamenik predsednika Skupštine i Gradsko veće“, rekao je Vasić i najavio da će u novoj vlasti biti novih lica i da će umesto pet, biti tri pomoćnika gradonačelnika.

Da podsetimo, na lokalnim izborima u Pirotu lista “Aleksandar Vučić za našu decu“ je pobedila i osvojila 36 od 56 odborničkih manata u lokalnoj skupštini a prvi na listi je bio aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić.

Druga je lista “Najbolje za Pirot Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“, koja je osvojila 7 odbornika.

Treća po broju glasova je lista “Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije“ koja ima 6 odborničkih mandata u novom sazivu gradske skupštine. Četvrta je lista „Profesor Vladica Tošić-Pobeda za budućnost Pirota“ sa 4 odbornička mandata. Peta lista koja je prešla cenzus je “Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ i imaće 2 odbornika u pirotskom parlamentu. Lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ osvojila je jedan odbornički mandat.


Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“