U Pirotskom okrugu bez novoobolelih od kovida

0
55

Od 18 rezultata testiranih na virus korona u Pirotskom okrugu, koliko je stiglo u poslednja 24 sata, nijedan nije bio pozitivan. U Zavodu za javno zdravlje kažu da je smanjen broj pregleda u kovid ambulantama, a čekaju se rezultati za još 24 testirane osobe.

Za razliku od jučerašnjih, kada su stigla 2 pozitivna rezultata na kovid, danas nema novoobolelih u Pirotu, Beloj Palanci, Babušnici i Dimitrovgradu.

Od početka epidemije u Pirotskom okrugu obolelo je ukupno 356 osoba, kažu u Zavodu za javno zdravlje, a najviše zaraženih je iz Pirota – 239. U Beloj Palanci registrovano je 80 slučaja zaražavanja, Babušnici 33 i Dimitrovgradu 4.

Broj pregleda u kovid ambulantama je smanjen, a od ukupnog broja 30 % je prvih, a 70 % kontrolnih pregleda. Epidemiološka situacija u Pirotu je nesigurna, ali stabilna. I dalje postoji rizik za povećanje broja obolelih koji dolaze iz drugih gradova i mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad kao i drugih kretanja stanovništva, zbog čega se moraju poštovati propisane mere zaštite – kažu u Zavodu.

Rezultati testiranja čekaju se za još 24 testirane osobe.

Od početka epidemije od posledica izazvanih koronom u Pirotskom okrugu preminulo je 25 osoba.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“