Na Gradini sprečeno krijumčarenje raznovrsne robe

0
64

Carinici su na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada u jednom putničkom kombiju pronašli i zaplenili neprijavljeni trpezarijski sto sa šest stolica, garderobu, patike, pa čak i jedan bicikl, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

U saopštenju stoji da je prekršaj otkriven 12. avgusta kada je za kontrolu pristigao putnički kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj. Na uobičajeno pitanje, da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari. Ispstavilo se da to nije tačno, jer su putnici pored ličnog prtljaga imali nameru da preko nekoliko granica prokrijumčare i gomilu neprijavljene robe, navodi se u saopštenju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 139-1024x683.jpg

U Upravi carina kažu da su carinici među torbama sa ličnim stvarima pronašli nov trpezarijski sto „versaće“ sa šest stolica, dve rolo zavese iste robne marke, preko 80 različitih delova garderobe (farmerica, pantalona, bermuda, mantila, haljina, trenerki i majica), sa oznakama poznatih robnih marki „filip plejn“, „emporio armani“, „fendi“, „luj viton“ i drugih. Pored toga, u delu za prtljag putnika našlo se i 24 para patika „balensiaga“, pa čak i jedan bicikl.

Neprijavljena roba je zadržana do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, saopštava Uprava carina.

 Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Vest preuzeta sa portala „Far“