Još 247 pozitivnih na koronu u Srbiji, od troje preminulih jedan u Nišu

0
53

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano još 9.100 građana, a na virus korona pozitivno je 247, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja. Tri osobe preminule su od posledica izazvanih ovim virusom, od kojih jedna u Kliničkom centru u Nišu. U Srbiji je hospitalizovano 2.200 osoba, a na jugu se od kovida leči ukupno 391 pacijent.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su ukupno 204 pacijenta, a kod 65 je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanima koji su pozitivni na virus korona je i jedno dete koje je stabilnog zdravstvenog stanja.

Na aparatima za veštačku ventilaciju u Srbiji je priključeno ukupno 78 pacijenata, od kojih je 5 u niškom Kliničkom.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja. Nažalost, uprkos svim naporima lekara, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom covid-19 je preminuo – kažu u Kliničkom.

Tri pacijenta manje nego juče leči se u Opštoj bolnici u Leskovcu – 64, a kako kažu u ovoj ustanovi, u poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva. Od ukupnog broja hospitalizovanih, kod 18 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U poslednja 24 sata imali smo 3 prijema i 4 otpusta, dok su dva pacijenta, zbog težine kliničke slike, prebačena za Klinički centar Niš. Nije bilo smrtnih slučajeva izazvanih ovim virusom, a na kiseoniku su 22 pacijenta – kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 75 osoba. Od ukupnog broja pacijenata, kod 32 je potvrđeno prisustvo korone, a među hospitalizovanima nema dece.

U Zdravstvenom centru u Surdulici leči se 48 pacijenata od kojih je 33 sa potvrđenim kovidom.

Od početka epidemije u Srbiji je obolelo ukupno 28.998 osoba, a testirano je 780.097 građana.

U poslednja 24 sata preminule su 3 osobe po posledica izazvanih ovim virusom, a od početka epidemije ukupno 661. Procenat smrtnosti je 2,28 %.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“