U toku prijave za CINS-ovu školu istraživačkog novinarstva

0
57

Oni koji su na početku novinarske karijere ili privode kraju studije, a imaju želju da se bave istraživačkim novinarstvom, mogu se do kraja avgusta prijaviti za besplatnu školu koju organizuje Centar za istraživačko novinarstvo Srbije. Predavanja će, zbog epidemije virusa korona, biti organizovana onlajn.

Trening traje četiri dana, kažu u CINS-u, a polaznici će, osim razlikovanja šta je, a šta nije istraživačko novinarstvo, moći da nauče i kako da intervjuišu sagovornike, bezbedno komuniciraju, pretražuju baze podataka i šta su dokazi koje priznaju i pravosudni organi. Nakon predavanja, polaznici će raditi na svojim pričama, a dve najbolje biće objavljene.

Zbog pandemije ove godine nije bezbedno da se družimo „licem u lice“, tako da školu istraživačkog novinarstva organizujemo onlajn. Škola će se sastojati iz 2 dela – prvi deo obuhvata četvorodnevni trening u dve grupe od po 10 polaznika, dok će tokom drugog dela obuke učesnici sa mentorima iz CINS-a raditi na temama koje su njima važne, a u vezi su sa EU Poglavljem 27: zaštita životne sredine i klimatske promene i UN ciljevima održivog razvoja – kažu organizatori.

Za prijavu je potrebno posalti CV i motivaciono pismo na mejl [email protected] najkasnije do 31. avgusta, a u naslovu mejla treba napisati „Prijava za CINS školu, ime i prezime“.

U motivacionom pismu treba navesti koju CINS-ovu istraživačku priču objavljenu u 2020. smatrate najboljom i zašto, i objasnite na koji način će vam ovaj trening koristiti u budućnosti u radu ili karijeri, odnosno šta vas motiviše da se prijavite.

Više informacija o školi istraživačkog novinarstva možete pogledati na njihovom sajtu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“