U Pirotskom okrugu još troje obolelih od korone

0
48

Još dve osobe iz Pirota i jedna iz Babušnice pozitivne su na virus korona, kažu u Zavodu za javno zdravlje, dok u Dimitrovgradu i Beloj Palanci nisu zabeleženi novi slučajevi zaraze u poslednja 24 sata. Na lečenju u Opštoj bolnici u Pirotu su 2 pacijenta za koja se sumnja da imaju koronu.

U poslednja 24 sata stigla su 22 rezultata testiranih u Pirotskom okrugu, a samo je troje pozitivno na koronu.

Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, broj pregleda u kovid ambulantama je duplo manji, a epidemiološka situacija se smiruje.

U prethodnoj nedelji broj pregleda u kovid ambulantama dvostruko je manji, s tim što je 30 % prvih pregleda, a 70 % kontrolnih pregleda. Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nesigurna, ali stabilna. Evidentan je pad broja obolelih u poslednje 2 nedelje, ali se građani i dalje moraju pridržavati svih mera za sprečavanje širenja virusa korona – kažu u Zavodu.

U letnjem epidemijskom talasu, od kraja maja do danas, registrovano je 198 zaraženih kovidom, a najviše obolelih je među Piroćancima – 129. U Beloj Palanci registrovano je 59 slučajeva u ovom periodu, Babušnici 7 i Dimitrovgradu 3.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se 2 obolela pod sumnjom na kovid, dok je 63 u izolaciji.

Od početka epidemije ukupno su registrovana 354 slučaja zaražavanja – u Pirotu 238, Beloj Palanci 79, Babušnici 33 i Dimitrovgradu 4.

Rezultati se čekaju za još 29 testiranih osoba iz okruga.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“