Pirot: Od 14 testiranih jedan pozitivan na koronu, na bolničkom lečenju 4 osobe

0
53

Prema poslednjim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot, iz Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati testiranja 14 uzoraka sa područja Pirotskog okruga, od kojih je jedan pozitivan na virus COVID -19.

U saopštenju se navodi da su Institutu na testiranje poslata još 22 uzorkovana brisa.

Od početka epidemije do 10. avgusta sa područja Pirotskog okruga uzorkovano je 3.179 briseva.

U letnjem epidemiološkom talasu u Pirotskom okrugu potvrđeno je 195 osoba pozitivnih na korona virus. Sva lica potvrđena na korona virus u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji, kao i članovi njihovih porodica. Trenutno su 62 osobe u izolaciji.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot hospitalizovane su 4 osobe sa sumnjom na kovid infekciju.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje, potvrdjuju iz Zavoda i ističu da, iako pada broj obolelih u poslednjih desetak dana, neohodno je pridržavati se propisanih mera prevencije kako bi se epidemija dr`ala pod kontrolom.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Srbiji i dalje postoji rizik od prelivanja obolelih iz drugih mesta u Srbiji, jer su u toku godišnji odmori i turistička putovanja su takodje aktuelna, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda podsećaju da je od ukupnog broja testiranih u Pirotskom okrugu do 10.avgusta virus korona potvrdjen kod 351 osobe.

Od početka epidemije preminulo je 25 osoba sa područja Pirotskog okruga od posledica kovid infekcije, kaže se u saopštenju

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“