Pad broja novozaraženih u Srbiji, jedna osoba preminula od korone u KC Niš

0
96

Na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja stoji da su u poslednja 24 sata detektovana 163 nova slučaja virusa korona, što je najmanje novozaraženih u poslednjih mesec i po dana. Iz Kliničkog centra Niš saopštavaju da je u ovoj ustanovi hospitalizovano 229 pacijenata, a da je kod njih 98 potvrđeno prisustvo novog virusa.

Od njih 98, troje je dece, a sva su, navode u KC Niš, u stabilnom stanju. Njih 11 je priključeno na respiratore i, kažu, u jako teškom stanju, dok je jedna osoba preminula.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor – navode u KC Niš.

U leskovačkoj bolnici je, prema podacima KC Niš, hospitalizovano 77 ljudi, kod 31 je potvrđeno prisustvo kovida. U surduličkoj je 45 hospitalizovano, 32 pozitivnih.

U Srbiji je od 6.819 testiranih njih 163 bilo pozitivno, a poslednji put je manje od toga bilo 25. juna. Još pet osoba je preminulo, a njih 107 je na respiratorima.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“