Od 14 testiranih samo jedan pozitivan na koronu u Pirotskom okrugu

0
58

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u poslednja 24 sata registrovan je jedan novi slučaj novozaražene osobe u Pirotskom okrugu. Novooboleli je iz Pirota, gde je od početka epidemije registrovano 236 pozitivnih na koronu.

Od 14 rezultata testiranih u Pirotskom okrugu koja su stigla iz laboratorije Instituta za javno zdravlje u Nišu, samo je jedan pozitivan. Broj novoobolelih se smanjuje, a u pirotskom Zavodu za javno zdravlje kažu da je epidemiološka situacija povoljnija.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje. Evidentan je pad broja obolelih u zadnjih desetak dana, što je svakako rezultata mera prevencije. Ipak, virus je i dalje prisutan u populaciji, te je pridržavanje svih mera prevencije i dalje neophodno – kažu u Zavodu.

Kako saopštavaju iz Zavoda, u letnjem epidemijskom talasu, od kraja maja do danas, registrovano je 195 zaraženih kovidom, a najviše obolelih je među Piroćancima – 127. U Beloj Palanci registrovano je 59 slučajeva u ovom periodu, Babušnici 6 i Dimitrovgradu 3.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se 4 obolela pod sumnjom na kovid, dok je 62 u izolaciji.

Od početka epidemije ukupno je registrovan 351 slučaj zaražavanja – u Pirotu 236, Beloj Palanci 79, Babušnici 32 i Dimitrovgradu 4.

Rezultati se čekaju za još 22 testirane osobe.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“