Gradina: Zaplenjeno oko 800 grama zlatnog nakita

0
71

Carinici su u dva slučaja na graničnom prelazu “Gradina” zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrednog gotovo milion dinara.

Prvi prekršaj otkriven je kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Nemačkoj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 104-1024x683.jpg

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita. Preko 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara.

Drugi prekršaj je otkriven prilikom detaljne kontrole „mercedesa“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Nemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 105-1024x683.jpg

Ovoga puta preko 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Vest preuzeta sa portala „Far“