Igra napreduje, atmosfera sve bolja, nedostaju samo golovi. Čeka se da proradi novajlija, „pirotski Pavkov“!

0
68

Trening  utakmica  (7)

Pirot: Radnički – Budućnost Popovac  1:1 (1:1)

Radnički: Ilić, Petrov (Milanović), Mančić, Dojkić, Kostić Milutinović (Jaćimović), Milenković, Tolić, Djordjevski, Adžibaba (Djordjević), Momić (Marković), Mirković (Edua)

Strelci: 0:1 Nikolić 15.min, 1:1 Tolić 34.min.

Poslednja trening utakmica za fudbere Radničkog pokazala je da se u organizaciji igre video napredak, ali je završnica i dalje problem.

Čelarov tim je i ovoga puta za protivnika imao ekipu, koja je kao i Dubočica, retko prelazio sredinu terena, što je uticalo da domaći tim kroz upornu pas igru traži put do gola. Kao u rukometu, gosti su bili ispred šesnaesterca, a domaći kružili tražeći pukotinu u odbrani da pronadju lopti put do mreže!

U igri na jedan gol, u kojoj je posed lopte sigurno bio 90:10 i u kojoj su pet igrača u poslednjoj liniji i još četiri ispred njih, gosti su se uspešno odbranili. Domaći fudbleri nisu uspevali da prodju, a još manje da preko trenutno najboljeg pirotskog igrača Bože Mančića, na levoj i Petrova i Momića na desnoj „probiju “ i bočnim loptama ugroze gol sigurnog Babića.

Za Radnički je danas debitovao Marko Djordjevski, koga je Voždovac poslao u Pirot kao podrška Radničkom, s obzirom na neočekivane odluke Čukaričkog koji je vratio Šarića i Nikčevića. Slično su uradile i komšije iz Niša, kada su prvog golmane pirotskog prvoligaša Kojića, vratili u svoju sredinu.

Videlo se da je Djordjevski klasičan centarfor, da će biti „pirotski Pavkov“, ali se videlo i to, da je došao pre dva dana i da će biti potrebno do prve utakmice pronaći pravu igru za njegove vrednosti.

    Gosti su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata bili na polovini Radničkog, iskoristili kontru, na odbijenu loptu natrčao je Nikola Nikolić i ciljao u desni ugao.

U nastavku, verovali ili ne, možda su se jedna ili dve lopte našle u polju pirotskog tima. Evo kako je izgledala igra !

Ono što je na poseban način objasnilo igru utiscima van terena, da su prisutni, medju kojima je, kao retko kada u poslednje vreme, bio skoro kompletan Upravni odbor sa predsednikom Bratislavom Ćirićem, često aplauzima nagradjivali domaće fudbelere

Ovo je dobar znak Dejanu Čelaru da sa momcima narednih dana rade u dobrom ambijentu i dograde neke detalje koji danas nisu uspevali.

Posle utakmice, Čelar i Ćirić „uposlili“ su profesora Milana Stavela dadodatno „nagradi“ fudbalere. Starteri su imali lagano istrčavanje, a fudbaleri sa klupe i oni koji su ušli u igru dobili su i šprinteve.

Dakle, šta se dogadjalo pre petnaestak dana i kako se uspelo da se iznenadni problemi reše, ovo što smo videli ovih dana i danas, daje nadu da će start biti dobar.

   Da verujemo u ove momke! I to će im biti potrebno!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“