Dejan Čelar danas predstavlja tim za prvu utakmicu sa Slogom iz Kraljeva. Stigao centarfor, Makedonac Marko Djordjevski!

0
52

Trening utakmica (7)

Pirot: Radnički – Budućnost (Popovac)

Stadion kraj Nišave

Subota, 8. avgust,17,30 h

Fudbaleri Radničkog imaju danas poslednji „kvalifikacioni“ ispit pred početak nove sezone.  Dejan Čelar će biti u prilici da još jednom proveri tim u „nastajanju“ s obzirom na neočekivane promene koje su se desile.

 Uspeli su u Klubu da u ovih nekoliko dana pronadju nova rešenja, kako bi se roster popravio i pronašla dovoljno dobra komibinacija za prvi meč protiv Sloge iz Kraljeva.

 Poznato je da su neočekivano, Čukarički i Radnički Niš, vratili svoje mlade fudbalere, Šarića, Nikčevića i golmana Šarića (niški golman je deo priprema  bio u Pirotu). Pored toga iako su veći deo priprema bili u Pirotu,  Izat Kuldžanov je otišao u Kragujevac, a Owusu se preselio u Čačak.

Čelar je poslednjih dana tragao za fudbalerima na poziciji štopera i centarfora. Došao je iskusni Jaćimović, medjutim, za sada Čelar daje prednost  talentovanom  Kostiću Milutinoviću, koji je pokazao da i u ovoj  ulozi u paru sa Dojkićem  može da odigra kvalitetno.

Petrov je na poziciju desnog beka, a Milanović  na bočnoj poziciji napred.

Za Radnički će danas debitovati  Marko Djordjevski, centarfor, član reprezentacije Severne Makedonije U19 i U21Djordjevski je ponikao u Vardaru, igrao u ekipi Borca u Velesu, u najelitnijoj ligi Makedonije. U prošloj  sezoni pristupio je Voždovcu. Na sedam utakmica postigao je tri gola. Rukovodstvo Voždovca je na ovakav način pokazalo veliko poštovanje prema pirotskom Radničkom. Za Djordjevskog bili su zaintresovani klubovi iz Makedonije. Djordjevski je rodjen 18. aprila 2001. godine.

    Budućnost iz Popovca je u prošlom prvenstvu Srpske lige imao kvalitetan tim u kojem su igrali mnogi niški fudbaleri.  Treba očekivati da će Popovčani Ii danas biti dobar rival potiv kojeg će Dejan Čelar  moći da proveri sve uradjeno  tokom priprema.

 Može se očekivati sledeći tim:

Ilić (Jovanović), Petrov, Kostić Milutinović, Dojkić, Tolić, Milenković, Djordjević ( Adžibaba), Milanović, Djordjevski, Mirković!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“