Vučić: Za 10 dana počinje obnova bolnica u Pirotu i Vranju

0
111

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi za deset dana trebalo da počne obnova bolnica u četiri grada u Srbiji, među kojima su i Opšta bolnica u Pirotu i paviljonski deo stare Bolnice u Vranju. Zamena stolarije, sveobuhvatni unutrašnji radovi i sređivanje 5. sprata bolnice u Pirotu najavljeno je pre dve godine, dok je početak rekonstrukcije vranjske bolnice bio najavljen za april ove godine.

Vučić je istakao da se radi o punoj obnovi i ogromnim ulaganjima u bolnice na 4 nova i, kako je rekao, važna mesta, a nepoznanica je ko će biti izvođač radova.

Bili smo stali sa izgradnjom i sada je važna vest da ćemo krenuti već u roku od 10 dana sa punom obnovom i ogromnim ulaganjima u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi, ali i Ćupriji. To su ta četiri nova, važna mesta u kojima krećemo ili u izgradnju ili u obnovu i rekonstrukciju opštih bolnica – rekao je Vučić.Bolnica Pirot foto pibolnica.rs

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Pirotu najavljena pre dve godine; foto: pibolnica.rs
Direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović rekao je pre 2 godine da će u rekonstrukciju prvi put posle 30 godina biti uloženo puno novca, ne precizirajući koliko, a da je tender za izradu tehničke dokumentacije raspisan.

Po nekim predviđanjima biće potrebno oko 20 evra za metar kvadratni, a ako znamo da bolnica ima 27.000 kvadrata, jasno vam je da se radi o ogromnoj cifri. Zbog toga će se rekonstrukcija raditi u 3 faze. Prva faza je energentska efikasnost, 2. faza je rešenje za grejanje i klimatizaciju, dok će se u poslednjoj fazi raditi uređenje unutrašnjosti sa kompletnom zamenom instalacija i prateće opreme koje ide u sklopu infrastrukture – rekao je Petrović.Dom zdravlja Vranje

12 miliona evra za rekonstrukciju vranjske Bolnice; foto: M. D. /JV
Kako je najavljeno februara, Vranjanci bi u naredne dve godine trebalo da dobiju Bolnicu u kojoj će sve službe i odeljenja biti pod jednim krovom, sa kompletno sređenim trokrevetnim sobama i posebnim toaletima. Radiće se rekonstrukcija starih objekata i dogradnja novih.

Rekonstrukcija bolnice u Vranju košta oko 12 miliona evra, a finansira je Evropski progres i Kancelarija za javna ulaganja. Bilo je planirano da radovi krenu na proleće, a predviđeni rok za završetak je 450 radnih dana.

Potencijalni izvođači ponude mogu dostaviti do 10. avgusta, piše na sajtu Grada.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“