Preminulo pet osoba, još 276 novozaraženih

0
56

U Srbiji je prema poslednjim podacima preminulo još pet osoba od posledica kovida 19, a novozaraženih je 276. U protekla 24 časa testirana su 9.922 uzorka, a na respiratoru je 118 obolelih, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je dodao da je do danas testirano 733.059 osoba i da je ukupno preminulo 626 osoba.

Na lečenje je primljeno 230 novih pacijenata, a iz bolnica optuštena 382 pacijenta, dodao je Gojković.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da je danas održan sastanak u Ministrstvu prosvete, koji se odnosio na pravljenje najoptimalnijih modela za nastavu za osnovce i srednjoškolce. Početkom sledeće nedelje svi će biti obavešteni kako će biti organizovana nastava na početku školske godine, navela je Kisić Tepavčević.

Ona je takođe kazala da se na lečenju nalazi ukupno 3.154 osoba i da kada je reč o privatnim laboratorijama, osam laboratorija je podnelo dokumentaciju kako bi im se odbrilo da i one učestvuju u testiranju.

Govoreći na konferenciji za novinare direktor Infektivne klinike Goran Stevanović je rekao da se među obolelima ponovo nalaze pacijenti starije životne dobi.

„Težina kliničke slike je slična, od 20 procenata pa do jedne trećine zahteva kliničko lečenje. Na Infektivnoj klinici je pregledano skoro 20.000 bolesnika i urađeno više od 5.000 Rentgen snimaka pluća, a preko 2.800 bolesnika je lečeno samo na Infektivnoj klinici“, naveo je Stevanović.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“